Wat was het spannend in het donker!

Het was heel spannend vrijdagavond 6 januari. Kinderen tussen 4 en 8 jaar gingen op zoek naar de dieren die in het museum wonen, op schilderijen en prenten en zelfs op het plafond!  Het was heel donker in het museum, maar het  hoofdlampje gaf zoveel  licht dat je zelfs het plafond kon beschijnen. Toch best wel bijzonder om in het donker door het eeuwenoude gebouw te dwalen. De ervaringen van de kinderen waren verschillend, de een vond het heel stoer “een makkie”, de ander toch best wel moeilijk. Maar met een beetje hulp lukte het uitstekend om alle dieren te vinden.  Dan mocht er in de schatkist gegrabbeld worden naar een munt en was de beker warme chocolademelk met een hele grote toef slagroom een mooi besluit in het donkere MuseumcafΓ©. Deze activiteit was een creatieve samenwerking tussen Stadsmuseum en PEER (project erfgoed educatie Rhenen). Ouders vonden het een leuk initiatief, kinderen waren blij en dat geeft een goed gevoel. Dank aan de enthousiaste vrijwilligers die dit weer hebben mogelijk gemaakt.

π™π™€π™©π™€π™—π™žπ™Ÿπ™¨π™˜π™π™§π™žπ™›π™©π™šπ™£:Β π™™π™šΒ 4-π™Ÿπ™–π™§π™žπ™œπ™šΒ π™…π™–π™¨π™˜π™π™–Β π™¬π™žπ™¨π™©Β π™™π™šΒ π™¨π™˜π™π™–π™©Β π™©π™šΒ π™«π™žπ™£π™™π™šπ™£Β π™šπ™£Β π™©π™¬π™šπ™šΒ π™Ÿπ™€π™£π™œπ™šπ™£π™¨Β π™‘π™žπ™šπ™©π™šπ™£

π™―π™žπ™˜π™Β π™£π™–Β π™π™šπ™©Β π™―π™€π™šπ™ π™šπ™£Β π™£π™–π™–π™§Β π™™π™šπ™¨π™˜π™π™–π™©Β π™©π™§π™–π™ π™©π™šπ™§π™šπ™£Β π™€π™₯Β π™¬π™–π™§π™’π™šΒ π™˜π™π™€π™˜π™€π™’π™šπ™‘Β π™’π™šπ™©Β π™¨π™‘π™–π™œπ™§π™€π™€π™’.

(𝙁𝙀𝙩𝙀’𝙨:Β π™…π™–π™£Β π™«π™–π™£Β π™™π™šπ™£Β π˜½π™§π™žπ™£π™ )

Facebook