Uitreiking van de PEER Rhenen

Voor elke basisschool in Rhenen uitreiking van de PEER

In ‘Stadsmuseum Rhenen’ werd vandaag (29 september) door Cultuurplatform Rhenen de uitreiking verricht van het cultuurhistorisch erfgoed project ‘PEER” aan de basisscholen in de gemeente Rhenen.

De 1e ‘PEER’ werd op formele wijze uitgereikt door de CPR-voorzitter. ‘PEER’ het grote erfgoedproject is klaar voor gebruik! Het is voor elke leerkracht via de website vrij toegankelijk. Het Cultuurplatform biedt de ‘PEER’ aan voor het basisonderwijs in de gemeente Rhenen.

Belangrijk voor elk kind is de geschiedenis van zijn eigen leefomgeving. En vooral in Rhenen, zo rijk aan eeuwenlange geschiedenis en erfgoed. Na het formele gedeelte was er een workshop voor de leerkrachten waar werd gezorgd voor de introductie op basis van ervaringen. In een goed gevulde trouwzaal van het stadsmuseum ontvingen vertegenwoordigers vanuit de scholen een gouden ‘PEER,’ die staat voor project erfgoed educatie Rhenen, een veel omvattend educatief project.

De betrokkenheid vanuit Rhenense organisaties bleek door de aanwezigheid van wethouder Hans Boerkamp, Lea van Son beleidsadviseur, nieuwe voorzitter Cultuurplatform Yolanda van der Meulen, Ester Lammers cultuurcoach. Ook de spontane en inspirerende medewerking vanuit het Stadsmuseum aan dit project door directie Maike Woldring en vrijwilligers stimuleert. Na een korte pauze presenteerden 2 leerkrachten hun aanpak en ervaring met het materiaal. Bijzonder om te zien hoe elk dat op eigen wijze deed. Kennismaking met de ‘PEER” coördinator Conchita de Jong, die de scholen begeleidt bij de invoering van ‘PEER’. Kortom een geslaagde bijeenkomst met een prettige sfeer.

Foto’s: Jan van den Brink

Facebook