Materiaal groep 5 & 6

Ontdek onze thema's

PEER heeft 6 thema’s uitgewerkt die vallen onder het vak “oriëntatie op jezelf en op de wereld”

Schatten en Schatzoeken

Prachtige spelden met rood edelgesteente, de mooiste kralen, gouden kettingen, het is allemaal in de omgeving van Rhenen gevonden!

Tussen Muren en Poorten

Vroeger lag er om de stad Rhenen een stenen muur. Helemaal rond de stad. Je kon de stad alleen binnenkomen door één van de poorten. Ontdek hier meer over.

Het Wonder van Cunera

Aan de overkant van de Rijn leefden mensen die christelijk waren. Cunera was één van hen. Over haar bestaat een oud verhaal. We noemen dat een legende.

Stenenbakkers

Al eeuwenlang brengt de Rijn zand, grind en klei. Zand, klei en grind kun je vooral vinden in de uiterwaard. Dat is het stuk land tussen de dijk en de rivier.

Tabak en Tarwe

Sommige mensen vinden het heerlijk om terug te gaan naar de natuur. Ze gaan dagen lang het bos in en proberen zichzelf te onderhouden en te overleven.

Het Water Komt 1855

De mensen wisten dat al dat het ijs gevaarlijk kon worden. Toen het eind februari begon te dooien in Duitsland werd het al snel kritiek.
De Leskisten

Aanvragen leskist

De leskisten worden aangevraagd via het Stadsmuseum in Rhenen waar de kisten worden opgeslagen.

Museumles

 In Rhenen hebben we een prachtig Stadsmuseum in een historisch pand vlakbij de beroemde Cunerakerk en -toren. In dat Stadsmuseum is een groot deel van het erfgoed van Rhenen verzameld, van mammoet kiezen tot soldatenhelmen uit de Slag om de Grebbeberg.  PEER ontwikkelde opdrachtkaarten of opdrachtenboekje voor een bezoek aan het Stadsmuseum. Vraag bij het reserveren van het museumbezoek of je een rondleiding krijgt, gebruik anders de PEER opdrachtkaarten of opdrachtenboekje Grebbeberg. Bekijk met de leerlingen eerst het introductiefilmpje  over het stadsmuseum.