Materiaal groep 7 & 8

Ontdek onze thema's

PEER heeft 3 thema’s uitgewerkt voor groep 7 & 8, die vallen onder het vak “oriëntatie op jezelf en op de wereld”

Tussen Muren en Poorten

Vroeger lag er om de stad Rhenen een stenen muur. Helemaal rond de stad. Je kon de stad alleen binnenkomen door één van de poorten. Ontdek hier meer over.

Stenenbakkers

Al eeuwenlang brengt de Rijn zand, grind en klei. Zand, klei en grind kun je vooral vinden in de uiterwaard. Dat is het stuk land tussen de dijk en de rivier.

Het Water Komt 1855

De mensen wisten dat al dat het ijs gevaarlijk kon worden. Toen het eind februari begon te dooien in Duitsland werd het al snel kritiek.

Van Strijd naar Vrede

Augustus 1939. Nederland is in crisis. Vanwege een dreigende Duitse invasie worden 280.000 man onder de wapenen geroepen om Nederland te verdedigen.

Museumles groep 7 & 8

 In Rhenen hebben we een prachtig Stadsmuseum in een historisch pand vlakbij de beroemde Cunerakerk en -toren. In dat Stadsmuseum is een groot deel van het erfgoed van Rhenen verzameld, van mammoet kiezen tot soldatenhelmen uit de Slag om de Grebbeberg.  PEER ontwikkelde opdrachtkaarten of opdrachtenboekje voor een bezoek aan het Stadsmuseum. Vraag bij het reserveren van het museumbezoek of je een rondleiding krijgt, gebruik anders de PEER opdrachtkaarten of opdrachtenboekje Grebbeberg. Bekijk met de leerlingen eerst het introductiefilmpje  over het stadsmuseum.

De Leskisten

Aanvragen leskist

De leskisten worden aangevraagd via het Stadsmuseum in Rhenen waar de kisten worden opgeslagen.