‘Peer’ van start voor basisscholen

Onder basisscholen in de gemeente werd in ‘Stadsmuseum Rhenen’ werd zaterdag door Cultuurplatform Rhenen cultuurhistorisch erfgoedproject ‘Peer’ afgetrapt. De eerste ‘Peer’ werd op formele wijze uitgereikt aan de CPR-Scholenvoorzitter. 

Het educatieve erfgoedproject is daarmee klaar voor gebruik. Het is voor elke leerkracht via de website vrij toegankelijk. Het Cultuurplatform biedt het project aan voor het basisonderwijs in de gemeente Rhenen. Belangrijk voor elk kind is de geschiedenis van zijn eigen leefomgeving. En vooral in Rhenen, zo rijk aan eeuwenlange geschiedenis en erfgoed”, schrijft Cultuurplatform Rhenen.

Na het formele gedeelte was er een workshop voor de leerkrachten waar werd gezorgd voor de introductie op basis van ervaringen. De betrokkenheid vanuit Rhenense organisaties bleek volgens het cultuurplatform door de aanwezigheid van wethouder Hans Boerkamp, beleidsadviseur Lea van Son, de nieuwe voorzitter Cultuurplatform Yolanda van der Meulen en cultuurcoach Ester Lammers. Ook de spontane en inspirerende medewerking vanuit het Stadsmuseum zijn aan dit project toegezegd door Maike Woldring en vrijwilligers. Na een korte pauze presenteerden twee leerkrachten hun aanpak en ervaring met het materiaal.

Foto’s: Jan van den Brink

Facebook